Over sGooiers

Onze visie

sGooiers is speciaal opgericht om slimme, creatieve, nieuwsgierige, (eigen)wijze peuters de ruimte te geven om spelend en lerend zichzelf te zijn én te ontwikkelen in het eigen, vaak razendsnelle tempo. sGooiers valt onder Kinderopvang maar in de praktijk zijn wij meer een Pre-school. We volgen een uitdagend programma waarin we de peuters op niveau aanspreken.

sGooiers staat voor kwalitatieve, exclusieve peuteropvang waar gewerkt wordt vanuit passie. Waar we een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling, opvoeding en verzorging van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Het constant blijven uitdagen en het aanspreken op hun eigen (wijze) niveau zijn hier een belangrijk onderdeel van. Een veilige, motiverende en gezonde leef- en speelomgeving, vormen de basis van dit alles.

Bij sGooiers zien wij in kinderen vele mogelijkheden.

Kinderen zijn krachtig, spontaan, inventief en creatief en hebben een grote drang om te ontdekken en te ontwikkelen.

Ze willen de wereld beleven en er hun eigen inbreng aan geven. Kinderen zijn uit zichzelf zeer sociale wezens die veel vertrouwen hebben in de wereld en in wat er om hen heen gebeurt. Dit maakt dat kinderen met een grote mate van vanzelfsprekendheid de omgeving waarnemen en dat zij op vele manieren communiceren met anderen om hen heen. Kinderen ontwikkelen zich door de omgeving in zich op te nemen, te volgen en na te doen. Slimme kinderen zullen al heel jong hun eigen denkwijze hieraan toe willen voegen.

De kinderen bij sGooiers bevinden zich in verschillende contexten, zij verschillen in leeftijd, cultuur, achtergrond, persoonlijkheid, intelligentie en komen uit verschillende gezinnen. Dit maakt ieder kind uniek maar van nature volgen kinderen dezelfde fases van ontwikkeling. Door waar te nemen wanneer kinderen in deze fases zijn en daarop in te spelen wordt bij sGooiers de omgeving optimaal gefaciliteerd voor de kinderen om hun ontwikkeling te doorlopen. Met de wetenschap dat kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong fases vaak in een sneller tempo doormaken. Bij kinderen met een voorsprong kan het ook zo zijn dat bepaalde fases worden overgeslagen (zoals het kruipen) en is er sprake van een asynchrone ontwikkeling op verschillende gebieden (bijvoorbeeld eerder lezen dan zindelijk zijn, of al wel rekenen maar niet zelfstandig de jas en schoenen aan kunnen doen).

Wij hoeven de kinderen niet te vormen, maar laten ze zien hoe de wereld in elkaar zit.

We dragen veiligheid en vertrouwen over, zodat ieder kind zich optimaal ontwikkelt en met grote bewondering de wereld om zich heen beschouwt.

Bij sGooiers komen de kinderen gelijkgestemden tegen. Kinderen die elkaar begrijpen en elkaar niet belemmeren in hun ontwikkeling maar elkaar juist uitdagen, prikkelen en verwonderen. Zo vinden ze vriendjes die ook snel denken en aan een half woord genoeg hebben om weer verder te spelen. De slimme peuter hoeft zich hier niet aan te passen aan zijn omgeving maar de omgeving zal met hem of haar mee ontwikkelen. Er is aandacht voor een breed aanbod, zowel op het gebied van cognitief vermogen, als dat van sociale- en emotionele ontwikkeling, motoriek, muziek en creativiteit.

Je kan ons vinden op een prachtige locatie in Laren (NH) op nog geen 200 meter van het bos én in Maarssen bij Wereldkidz Palet. Meer weten over onze locaties? Kijk dan hier:

Ervaringen van ouders

Charlize heeft enorm genoten bij sGooiers. Iedere dag het bos in, avonturen beleven en lekker veel buitenspelen. Superleuke creatieve invulling van thema’s (spelletjes, knutsels, dansjes) en bovenal het warme familiegevoel, tussen de kindjes onderling en met het sGooiers team. Charlize voelde zich heel erg thuis en op een leuke manier uitgedaagd met spelmateriaal en fijne persoonlijke aandacht. Een geweldige basis voor de volgende stap.”

Renske Miltenburg

Onze oudste dochter van 6 was al een jaar versneld op school (HB testuitslag) en we zagen bij onze jongste dochter (3) op de opvang ook dat het ‘anders’ kon/moest.

Het was tijdens de kennismaking wat ons betreft al raak! Heerlijk snel schakelen met een uurtje langskomen voor de 1e wendag. Waarop ik de vraag daarna kreeg van haar: “Mama, waarom was dit zo kort?” Ze had echt wel de tijd nodig om te wennen en die kreeg ze! Keer op keer een warm welkom, zo hartverwarmend. Ook thuis werd sGooiers een begrip! Na een geweldige periode waar autonomie+authenticiteit centraal staan, met een prachtig overgangsrapport en een schooladvies waar je verder mee kunt, is ze vol vertrouwen naar de Basisschool gegaan!

Erica van den Berg- Loois

sGooiersOnze toenmalige dagopvang adviseerde zelf, toen onze zoon 2j2m was, met het oog op het welzijn van mijn zoontje, dat we op zoek moesten gaan naar een opvang waar hij kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kon treffen. Ze gaven aan dat het gat met de andere kinderen in de peutergroepen gewoon te groot was en dat zijn positieve sociale gedrag (met andere kinderen willen spelen en in vloeiend en verstaanbaar Nederlands willen uitleggen hoe hij met ze wilde spelen) keer op keer door de andere kinderen niet begrepen werd, omdat zij daar nog totaal niet aan toe waren. De juffen zagen in dat dit op de lange termijn niet gezond zou zijn voor hem, dus daarom drukten ze ons op het hart echt naar een andere opvang te zoeken (nog steeds erg dankbaar voor dat ze zijn welzijn voorop hebben gezet).

Wat er dan allemaal op je af komt is heel veel. In onze eigen woonplaats is er wel een peuterplusgroep (specifiek voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong), maar die zijn alleen enkele ochtenden per week open en daar ging mijn zoontje al 1 ochtend extra naartoe. Diezelfde organisatie heeft in onze woonplaats ook een dagopvang en daar zaten ook wel een aantal kinderen uit de peuterplusgroep (toen 3,5j) en ze hadden verticale groepen, dus na een half jaar zouden we dan weer hetzelfde probleem hebben (lees: geen kinderen met vergelijkbare ontwikkeling).

We gingen op een woensdag kijken bij die opvang in onze woonplaats en de dag erna stond het bezoek aan sGooiers gepland. Voor ons best een grote drempel, want sGooiers is ruim 25 minuten rijden met de auto, van deur tot deur (2 uur per dag aan reizen mee kwijt dus). We gingen eigenlijk onder het mom van, dan weten we waar we nee tegen zeggen… Tja, en toen kwamen we daar, zoontje ging gelijk spelen met de andere kinderen, deed gelijk mee. Ellen en Paul legden uit hoe ze werkten. Je ziet je zoontje genieten en tot rust komen. Dus eenmaal terug thuis was het niet meer “waar zeggen we nee tegen”, maar “hier kunnen we geen nee tegen zeggen, dit moeten we doen voor onze zoon, hij heeft dit nodig”. En zo geschiedde. Gelukkig was er de volgende maand met wat passen en meten al plek op 2 dagen en kon hij anderhalve maand later ook nog de derde dag starten. Het is onze beste beslissing geweest voor onze zoon, hij heeft het enorm naar zijn zin en ontwikkelt zich lekker zen op zijn niveau. Happy kind, happy ouder.”

Sylvia Kuijpers

sGooiers is een plek waar ze veel ruimte en aandacht voor het kind hebben en doen leuke activiteiten buiten de locatie.”

Nine van Raam

“Sinds onze dochter naar sGooiers ging is ze in een warm nest terecht gekomen, waar zij en wij als ouders onsaltijd thuis hebben gevoeld. Ze werd gezien en geaccepteerd voor wie ze was en had er veel vriendjes envriendinnetjes. Wij gunnen elk kind met een ontwikkelingsvoorsprong zo’n fijne plek.”

Nathalie Boskma

Nadat onze dochter (in haar eigen woorden) ’te groot was geworden voor de peuterschool’, zijn we bij sGooiers terecht gekomen. Wat zijn we blij dat zij net begonnen zijn en onze dochter dus direct terecht kon.
Ze is nu 2 keer geweest en ik heb beide keren een heel blij meisje opgehaald, dat helemaal aan staat en het liefst nog wat langer wil blijven.
Paul en Ellen zijn lief en betrokken en hebben echt oog voor ons meisje. De locatie is prachtig ingericht en het bos is om de hoek.
Dit initiatief heeft echt de potentie om iets bijzonders te betekenen voor heel veel pientere peuters.
We hopen heel erg dat er snel nog wat kinderen bij komen, zodat er met een leuk clubje samen gespeeld en geleerd kan worden.
 

Rosanne Oudshoorn

Onze zoon heeft het vanaf het eerste moment naar zijn zin gehad bij sGooiers. sGooiers was een goede voorbereiding voordat hij naar de basisschool zou gaan. sGooiers heeft ons een uitgebreid beeld/verslag gegeven van de ontwikkelings-(voorsprong) van onze zoon. Daarnaast hebben ze gezorgd voor een zeer warme overdracht naar de basisschool (verslag, observatie en gesprek). De beste keuze voor ons kind en we raden sGooiers dan ook zeker aan bij kinderen met een (vermoedelijke) ontwikkelingsvoorsprong. Wat zullen we het missen!”

Daisy Voorn

sGooiers is fantastisch. Vanaf het begin voelde het als thuiskomen met mijn kinderen.”

 

Diana van Doorn

Onze zoon was al snel uitgekeken bij de speelzaal dus wat waren we blij dat we sGooiers vonden! Paul en Ellen bieden zoveel aandacht aan de kinderen en bieden ze voldoende uitdagingen om nieuwe dingen te leren terwijl de kinderen tegelijkertijd zichzelf mogen ontwikkelen.”

 

Esther & Ittyuel Khokhar

“Nadat de peuterjuf aangaf dat onze dochter klaar was voor school (3 jaar) is onze zoektocht begonnen. Bij de eerste ontmoeting met Paul en Ellen was gelijk duidelijk dat onze dochter op haar plek was bij sGooiers. Ze weten precies de kinderen aan te spreken op hun kunnen en interesse. Onze dochter heeft zich ontwikkeld tot een nog vrolijkere, bijdehandte peuter met humor! Zowel onze dochter als wij als ouders hebben veel geleerd van Paul en Ellen. De adviezen en steun helpt ons nog steeds na de overstap naar de basisschool!

Wij zijn Paul, Ellen en Myrte ontzettend dankbaar voor de zorg, adviezen en hulp! sGooiers is dan ook de plek voor kinderen met een (vermoedelijke) ontwikkelingsvoorsprong!”

Jennifer van der Beek- moeder van Hailey

“Via het consultatiebureau verwezen naar sGooiers. Fay huilde veel en was agressief, gooide met speelgoed vande reguliere opvang. Steeds dezelfde puzzels kreeg ze voor haar neus. Bij Paul en Ellen was het na dag 1 al een groot succes. Praten wat ze gedaan had en gezien had in plaats van huilen na de opvang. sGooiers heeft een groot aanbod en wisselt regelmatig het aangeboden materiaal waardoor juist deze kinderen geboeid blijven en zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Ik kon met al mijn zorgen terecht bij Paul en Ellen, ze luisteren vanuit empathie en zijn oordeelloos. Onze 3 kinderen zitten en hebben bij sGooiers een geweldige tijd gehad en een goeie start gemaakt. Dat elk kindje zo mag verwelkomt worden als bij sGooiers.”

 

Els en Bas Koppers

“Ons zoontje had het absoluut niet naar zijn zin op de reguliere opvang. Wat een verschil met naar sGooiers
gaan! Hij rende naar binnen en kon niet ophouden met te vertellen wat hij allemaal had meegemaakt gedurende
de dag. Zo heerlijk om hem zo te zien! De hulp en de gesprekjes met Ellen en Paul zijn zeer fijn geweest en
hebben ons echt geholpen met het maken van de juiste (school)keuzes. Wat een geschenk uit de hemel is
sGooiers voor ons geweest!”
Mechteld en Danny Rumpin-Rijken

“Wij hebben voor Victoria het geluk gehad de zij de laatste maanden voor de start van de kleuterschool  bij  Ellen en Paul van de opvang bij sGooiers heeft mogen genieten.

Wat een toewijding, oprechte interesse en enthousiasme hebben wij ervaren met Ellen en Paul om deze bijzondere groep peuters op zo’n leuke wijze te stimuleren en hun honger naar meer te stillen. Activiteiten binnen, buiten, ruimte om te spelen en te zijn wie ze is.

Enorm veel plezier heeft ze gehad, zoveel zelfs dat ze de hele zomer heeft gevraagd wanneer ze weer terug mocht naar haar “schooltje”.

Wie voor zijn kind een plek zoekt  voor een nieuwsgierige peuter waar met een professionele kijk naar elk kind apart wordt gekeken, met zoveel liefde voor het vak én de kinderen, dan ben je bij sGooiers op de juiste plek.”

Stéphanie Kalkoene

“Onze reis in de wereld van HB begon bij onze zoon van 7. Zijn hooggevoeligheid was ons al langer duidelijk, maar een begeleider op de BSO suggereerde dat hij ook hoogbegaafd zou kunnen zijn. Helaas is hij meester in aanpassen, dus was het voor ons en de omgeving nog niet direct een uitgemaakte zaak. Maar toen we met deze kennis naar zijn zusje van 2,5 keken, zagen we toch wel heel veel signalen. Alleen zij staat nog zó open in het leven en lijkt nog erg zichzelf te durven zijn. Dat willen we heel graag zo houden. Als ze thuiskomt van de sGooiers is ze vrolijk en staat ze heerlijk aan. Ellen en Paul zien haar echt en we krijgen heel eerlijke inzichten terug die ons bevestigen dat ze een prachtig en bijzonder meisje is.” 

Saskia Vonk

“Ellen leren kennen als juf van onze oudste zoon. Wat een feest om zo’n bevlogen en enthousiast mens voor de klas te hebben staan. Ze heeft het vermogen om je kind direct te zien. Kinderen voelen zich vanaf de eerste seconde fijn bij Ellen, wij als ouders trouwens ook. Ellen is een echte vakvrouw en weet waar ze het over heeft. Kortom een enorm gemis voor het basisonderwijs maar een hele waardevolle toevoeging voor de peutereducatie. 

Pim en Daphne Jonkmans

“We zochten een opvangplek waarop onze dochter van jongs af aan kon ervaren hoe het is om op eigen tempo, met kenmerkende sensitiviteit en creativiteit, in een groep te zijn en sociaal te leren. SGooiers bleek een heel goede match. We zagen onze dochter, na een herkenbare tijd van aftasten en observeren, echt landen, wortelen en ronduit opbloeien. In het bos wandelen, chillen in de chillhoek of de kunst van vriendschap exploreren….Het heeft haar allemaal goed gedaan, is onze indruk. We waarderen zeker ook de kundige aandacht die er vanuit sGooiers is voor een gevoelig oefenproces en sprekende kenmerken, zoals humor, emotionele intelligentie of fantasie. We voelden ons tevens gesteund in de keuze voor een baisschool. De rapportages en het netwerk van sGooiers dragen bij aan een warme en wijze overgang. Kortom, we zijn sGooiers heel dankbaar!”

Lotte

We gaan graag met je in gesprek!

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de geschiktheid van sGooiers voor jouw peuter en jouw gezin. Wij gaan daarover graag met jou in gesprek. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande formulier, tel. 06 39 53 70 56  of info@sgooiers.nl.

5 + 6 =

sGooiers (Laren NH)

Schapendrift 66
1251 XH Laren (NH)

Geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur – 18.00 uur.

Contact
Telefoonnummer: 06 39 53 70 56
Mail: info@sgooiers.nl

sGooiers Wereldkidz (Maarssen)

Buitenweg 310
3602 ZK Maarssen

Geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 8.00 uur tot 18.00 uur.

Contact
Telefoonnummer: 06 23 43 81 48
Mail: info@sgooiers.nl

KvK nummer: 93214154