Dit is Ellen

Oprichter en dagelijkse begeleiding

Ellen is in 1985 afgestudeerd aan de KLOS en in 1986 aan de PABO te ’s-Gravenhage, is Hoogbegaafde specialist (2007) en Faalangst-reductietrainer (2018).

Daarnaast heeft zij zich verdiept d.m.v. cursussen en trainingen in:

  • Dyslexie
  • Gedragsproblemen in de klas
  • Autisme en aanverwante stoornissen bij kleuters
  • Lezen moet je doen, ook als het moeilijk is
  • Hyperactieve kleuters en ADHD/ADD
  • Beredeneerd aanbod aan kleuters
  • De Hoogbegaafde Kleuter
  • Passend onderwijs aan begaafde leerlingen
  • De Slechtziende kleuter in de groep

 

Zij is in 1986 begonnen met lesgeven in de Schilderswijk te Den Haag. Daarna van 1993 t/m 2004 te Voorburg/Leidschendam en van 2005 t/m 2019 te Hilversum. In Hilversum heeft zij naast het werken in een kleutergroep, de Hoogbegaafde Kinderen begeleid in de groepen 1 t/m 8.En per 12-8-2019 is zij vol enthousiasme gestart met SGOOIERS. 

Eigen ervaringen

Paul en Ellen hebben zelf hoogbegaafde kinderen. Waar zij bij de oudste pas achter kwamen toen ze in groep 4 zat. Tot die tijd zagen zij hun dochter steeds minder vrolijk door het leven gaan. Klaagde veel over buik- en hoofdpijn en ging geen dag met plezier naar school. Ze zagen een groot verschil met hoe zij thuis was en hoe ze zich op school opstelde. Waar zij voor haar vijfde al kon lezen, raakte ze in groep 3 geen boek meer aan. Ze vond bij leeftijdgenootjes nauwelijks aansluiting en zagen haar wel goed klikken met oudere kinderen. Vanaf 1,5 kletste ze al de oren van je hoofd en nu nog heeft zij herinneringen aan toen ze twee jaar oud was.

Inmiddels is ze afgestudeerd aan de Nederlandse Film Academie te Amsterdam als Regisseur Fictie.

--

Toen zij in groep 4 te horen kregen dat hun dochter hoogbegaafd is, vielen er een hoop puzzelstukken op hun plek. Wat hadden zij dit graag eerder geweten dan hadden ze haar een hoop frustraties kunnen besparen. Nu begrepen ze waarom er altijd eindeloze discussies, weerwoorden, vragen en interesses waren. Waar haar driftbuien vandaan kwamen en alle buik- en hoofdpijnklachten. Het extreem verbonden zijn aan haar knuffel en een hele periode een onzichtbaar vriendje had. Het steeds depressiever worden en haar toenemende negatieve gedrag op school was aanleiding om haar te laten testen en bleek zij hoogbegaafd te zijn. Maar daarmee was niet alles ineens opgelost. Hun dochter was beschadigd. Zij was de lol in school verloren, sociaal-emotioneel uit balans en haar zelfvertrouwen tot diepte punt gedaald.

Bij hun tweede kind waren ze uiteraard alerter. Alleen die vertoonde totaal ander gedrag. Uit voorzorg laten testen en ook hij is hoogbegaafd. Helaas was er alleen naar IQ gekeken en kwamen zij er pas op zijn 13e achter dat hij naast zijn slim zijn, ADHD heeft en dyslectisch is. Door zijn intelligentie is dit jarenlang verborgen gebleven. Hij is inmiddels afgestudeerd aan de Toronto Film Acting School.

Hun derde kind is nooit getest maar sloeg bij de kleuters al snel een klas over. Zij heeft wel door haar perfectionisme grote faalangst opgebouwd dat haar leren behoorlijk in de weg heeft gezeten. Ze werkt inmiddels  in een psychologenpraktijk. 

Mede door de ervaringen met hun eigen kinderen en de ervaringen bij de kleuters, is het initiatief ontstaan voor SGOOIERS. Slimme kinderen verdienen het om aangesproken te worden op hun eigen(wijze) niveau en kwaliteiten en je gunt ze zichzelf te mogen zijn. Bij SGOOIERS willen zij voorkomen dat deze kinderen al vroeg hun eerste frustraties op gaan lopen.

 

                                    Testimonials

 

“Onze reis in de wereld van HB begon bij onze zoon van 7. Zijn hooggevoeligheid was ons al langer duidelijk, maar een begeleider op de BSO suggereerde dat hij ook hoogbegaafd zou kunnen zijn. Helaas is hij meester in aanpassen, dus was het voor ons en de omgeving nog niet direct een uitgemaakte zaak. Maar toen we met deze kennis naar zijn zusje van 2,5 keken, zagen we toch wel heel veel signalen. Alleen zij staat nog zó open in het leven en lijkt nog erg zichzelf te durven zijn. Dat willen we heel graag zo houden. Als ze thuiskomt van de SGOOIERS is ze vrolijk en staat ze heerlijk aan. Ellen en Paul zien haar echt en we krijgen heel eerlijke inzichten terug die ons bevestigen dat ze een prachtig en bijzonder meisje is.” 

Saskia Vonk

“Sinds onze dochter naar Sgooiers ging is ze in een warm nest terecht gekomen, waar zij en wij als ouders onsaltijd thuis hebben gevoeld. Ze werd gezien en geaccepteerd voor wie ze was en had er veel vriendjes envriendinnetjes. Wij gunnen elk kind met een ontwikkelingsvoorsprong zo’n fijne plek.”

Nathalie Boskma

Nadat onze dochter (in haar eigen woorden) ‘te groot was geworden voor de peuterschool’, zijn we bij Sgooiers terecht gekomen. Wat zijn we blij dat zij net begonnen zijn en onze dochter dus direct terecht kon.
Ze is nu 2 keer geweest en ik heb beide keren een heel blij meisje opgehaald, dat helemaal aan staat en het liefst nog wat langer wil blijven.
Paul en Ellen zijn lief en betrokken en hebben echt oog voor ons meisje. De locatie is prachtig ingericht en het bos is om de hoek.
Dit initiatief heeft echt de potentie om iets bijzonders te betekenen voor heel veel pientere peuters.
We hopen heel erg dat er snel nog wat kinderen bij komen, zodat er met een leuk clubje samen gespeeld en geleerd kan worden.
 

Rosanne Oudshoorn

 

“Ons zoontje had het absoluut niet naar zijn zin op de reguliere opvang. Wat een verschil met naar SGOOIERS
gaan! Hij rende naar binnen en kon niet ophouden met te vertellen wat hij allemaal had meegemaakt gedurende
de dag. Zo heerlijk om hem zo te zien! De hulp en de gesprekjes met Ellen en Paul zijn zeer fijn geweest en
hebben ons echt geholpen met het maken van de juiste (school)keuzes. Wat een geschenk uit de hemel is
Sgooiers voor ons geweest!”
Mechteld en Danny Rumpin-Rijken

“Ellen leren kennen als juf van onze oudste zoon. Wat een feest om zo’n bevlogen en enthousiast mens voor de klas te hebben staan. Ze heeft het vermogen om je kind direct te zien. Kinderen voelen zich vanaf de eerste seconde fijn bij Ellen, wij als ouders trouwens ook. Ellen is een echte vakvrouw en weet waar ze het over heeft. Kortom een enorm gemis voor het basisonderwijs maar een hele waardevolle toevoeging voor de peutereducatie. 

Pim en Daphne Jonkmans

 

Onze zoon heeft het vanaf het eerste moment naar zijn zin gehad bij Sgooiers. Sgooiers was een goede voorbereiding voordat hij naar de basisschool zou gaan. Sgooiers heeft ons een uitgebreid beeld/verslag gegeven van de ontwikkelings-(voorsprong) van onze zoon. Daarnaast hebben ze gezorgd voor een zeer warme overdracht naar de basisschool (verslag, observatie en gesprek). De beste keuze voor ons kind en we raden Sgooiers dan ook zeker aan bij kinderen met een (vermoedelijke) ontwikkelingsvoorsprong. Wat zullen we het missen!”

Daisy Voorn

“Nadat de peuterjuf aangaf dat onze dochter klaar was voor school (3 jaar) is onze zoektocht begonnen. Bij de eerste ontmoeting met Paul en Ellen was gelijk duidelijk dat onze dochter op haar plek was bij SGOOIERS. Ze weten precies de kinderen aan te spreken op hun kunnen en interesse. Onze dochter heeft zich ontwikkeld tot een nog vrolijkere, bijdehandte peuter met humor! Zowel onze dochter als wij als ouders hebben veel geleerd van Paul en Ellen. De adviezen en steun helpt ons nog steeds na de overstap naar de basisschool!

Wij zijn Paul, Ellen en Myrte ontzettend dankbaar voor de zorg, adviezen en hulp! SGOOIERS is dan ook de plek voor kinderen met een (vermoedelijke) ontwikkelings voorsprong!

Jennifer van der Beek- moeder van Hailey

“Via het consultatiebureau verwezen naar Sgooiers. Fay huilde veel en was agressief, gooide met speelgoed vande reguliere opvang. Steeds dezelfde puzzels kreeg ze voor haar neus. Bij Paul en Ellen was het na dag 1 al een groot succes. Praten wat ze gedaan had en gezien had in plaats van huilen na de opvang. Sgooiers heeft een groot aanbod en wisselt regelmatig het aangeboden materiaal waardoor juist deze kinderen geboeid blijven en zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Ik kon met al mijn zorgen terecht bij Paul en Ellen, ze luisteren vanuit empathie en zijn oordeelloos. Onze 3 kinderen zitten en hebben bij Sgooiers een geweldige tijd gehad en een goeie start gemaakt. Dat elk kindje zo mag verwelkomt worden als bij Sgooiers.”

 

Els en Bas Koppers

“Wij hebben voor Victoria het geluk gehad de zij de laatste maanden voor de start van de kleuterschool  bij  Ellen en Paul van de opvang bij SGOOIERS  heeft mogen genieten.

Wat een toewijding, oprechte interesse en enthousiasme hebben wij ervaren met Ellen en Paul om deze bijzondere groep peuters op zo’n leuke wijze te stimuleren en hun honger naar meer te stillen. Activiteiten binnen, buiten, ruimte om te spelen en te zijn wie ze is.

Enorm veel plezier heeft ze gehad, zoveel zelfs dat ze de hele zomer heeft gevraagd wanneer ze weer terug mocht naar haar “schooltje”.

Wie voor zijn kind een plek zoekt  voor een nieuwsgierige peuter waar met een professionele kijk naar elk kind apart wordt gekeken, met zoveel liefde voor het vak én de kinderen, dan ben je bij SGOOIERS op de juiste plek.”

 

Stéphanie Kalkoene

We gaan graag met u in gesprek!

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de geschiktheid van SGOOIERS voor jouw peuter en jouw gezin. Wij gaan daarover graag met jou in gesprek. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande formulier, tel. 06 39 53 70 56  of info@sgooiers.nl.

15 + 10 =

Adres:

Schapendrift 66

1251 XH Laren(NH)                bij Tennishal Sprokkelenburg

Op enkele minuten van afrit A1 en A27

Openingstijden:

Geopend van ma. t/m vr. van 8.00 – 18.30 uur

Contact:

06 39 53 70 56 of info@sgooiers.nl

KvK nummer 71515844