Praktische informatie

Openingstijden, dagindeling, tarieven en vakantierooster

Openingstijden all inclusive arrangement

Bij SGOOIERS zijn we van maandag t/m vrijdag open van 8.00 tot 18.30. De prijzen van SGOOIERS zijn ‘all inclusive’. Jouw peuter krijgt bij ons; fruit, een warme lunch, avondeten, gezonde snacks, de hele dag drinken en luiers met de verzorging die daarbij hoort. Dit hoeft niet meegegeven te worden. Uiteraard houden wij rekening met allergieën en eventuele andere eetgewoontes.

Dagindeling

De kinderen bij SGOOIERS bepalen grotendeels de invulling van de dag. De begeleiders spelen in op wat er leeft in de groep of bij het individu en passen daar het aanbod op aan. SGOOIERS gaat er vanuit dat kinderen het meeste leren als er een intrinsieke motivatie is. De volwassenen hebben hier een begeleidende rol in.

Bij SGOOIERS hechten wij grote waarden aan spelend leren. Hierbij gebruiken we verschillende prachtige speel- en ontwikkelingsmaterialen. De gekozen materialen stimuleren de ontwikkeling van kinderen en de interactie onderling en is afgestemd op de verschillende niveaus van de kinderen. Ze kunnen hier spelend mee leren, ervaren en ontdekken.

Bij creatieve activiteiten kiezen wij veelal voor gerecycleerde materialen en zogenaamde ‘loose parts’. Daarnaast gebruiken wij regelmatig de natuur en de omgeving als speelmateriaal. De natuur weet de nieuwsgierigheid van kinderen constant te prikkelen, waardoor het ook uitstekend (en steeds wisselend) materiaal biedt om spelend te leren

De omgeving en het materiaal is bij SGOOIERS afwisselend, uitdagend , motiverend en prikkelend. De kracht van het leren van onze slimme kinderen zit in het spelend ontdekken en ervaren. Het spelend leren zal hierdoor altijd in ontwikkeling zijn.

Doordat kinderen zich op vele verschillende manieren uitdrukken wordt regelmatig stilgestaan bij activiteiten die deze verschillende vormen van communicatie bevorderen: verhalen vertellen en/of voorlezen, zingen, muziek maken, dansen, drama, kleien, verven, bouwen, tekenen, tuinieren etc. De ruimte waarin dit gebeurt kan zowel binnen als buiten zijn.

De kinderen zijn ook betrokken bij de dagelijkse gang van zaken, zoals de verzorging, schoonmaken, afwassen, wassen, klussen, opruimen en koken. De  kinderen krijgen door mee te werken aan de taken in omgeving een gevoel van eigenwaarde, waardoor ze groeien. De taken die aangeboden worden, zijn uiteraard afgestemd op de fase van ontwikkeling waar kinderen zich in bevinden en krijgen zij de verantwoordelijkheden die bij ze past. 

Een dag niet gespeeld is een dag niet geleerd

 

Tarieven

SGOOIERS is een particuliere opvang dus de prijzen liggen hoger dan bij de reguliere opvang. Daar staat wel tegenover dat jouw kind hier kan opgroeien met andere slimme kinderen en met begeleiders die de expertise hebben om slimme kinderen veilig en vol zelfvertrouwen te laten ontwikkelen. Daarbij biedt SGOOIERS een totaal dag-pakket aan.

Aantal dagen Maandelijkse tarief (zonder toeslag)

2 dagen

3 dagen

€   910,00

€1.337,37

4 dagen €1.747,20
5 dagen €2.093,00

De berekening is gebaseerd op een jaar, gedeeld door 12 maanden.

Let op: in de startmaand( augustus), is het maandbedrag 50%.

Ons basisprincipe

Wij streven naar een huiselijke sfeer en stabiliteit in onze groep. Om deze reden vragen wij de ouders hun peuters minimaal voor 2 dagen te brengen. Anders is het lastig voor een peuter zich aan de begeleiders en de andere peuters te hechten.

 Mocht je nu met je peuter wel graag naar SGOOIERS willen maar zijn twee hele dagen te lang voor je kind, mail dan gerust dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

Extra dagen

SGOOIERS biedt twee gratis extra flexibele dagen per jaar aan. Deze kunt u op een dag inzetten dat het jou uitkomt, mits de grootte van de groep dit toelaat.

Voor ouders die incidenteel een extra dag voor hun peuter nodig hebben vragen wij 115,00 per extra dag.

Kinderopvang toeslag

In Nederland komen alle ouders die werken en kinderen in een kinderdagverblijf hebben in aanmerking voor kinderopvangtoeslag bij de belastingdienst. Dit geldt voor expats, werkenden bij internationale organisaties, alsmede voor Nederlandse burgers.

De toeslag wordt gegeven op een per-kind basis. Het hangt af van het familie inkomen en het aantal kinderen dat in de kinderopvang zit.

Kijk op rekentoolkinderopvang.nl voor voorbeeld berekeningen.

Om je in te schrijven voor kinderopvangtoeslag bij de belastingdienst heeft u het LRK nummer van SGOOIERS nodig. Het nummer volgt z.s.m.

Vakantie-vrijedagenrooster 2019-2020

Kerstvakantie: maandag 23 december 2019 t/m vrijdag 3 januari 2020

Pasen: vrijdag 10 april en maandag 13 april 2020

Koningsdag: maandag 27 april 2020 

Bevrijdingsdag: dinsdag 5 mei 2020

Hemelvaart: donderdag 21 en vrijdag 22 mei 2020 

Pinksteren: maandag 1 juni 2020

 Zomervakantie: maandag 13 juli t/m vrijdag 7 augustus 2020